De omgeving van het Caendorp leent zich uitstekend voor een verfrissende fiets- of wandeltocht. De prachtige natuur en mooie groene weilanden, worden afgewisseld met schilderachtig gezellige dorpjes en steden.

Fietsen

Ons bungalowpark is gelegen aan een fietsknooppunt (nr. 27) van waaruit u eenvoudig korte of lange fietstochten kunt ondernemen. Een heerlijke fietstocht is bijvoorbeeld de tocht naar het historische Alkmaar (6km) met haar mooie grachten en haar gezellige winkelstraten. Vanaf Heiloo loopt er een fietspad door het Heilooër Bos naar het centrum van Alkmaar. Ook de zee en het strand van Egmond aan Zee en Egmond Binnen zijn eenvoudig te bereiken, met een afstand van slechts 6 kilometer. Onderweg is er genoeg te zien en te beleven. Wat dacht u van een bezoek aan de Abdij van Egmond met haar vlindertuin en kaarsenmakerij. Voor de fanatieke fietsers onder ons, zijn er ook meer dan genoeg lange fietstochten om te ondernemen, zoals de tocht de Beemster, Bergen en Schoorl en Castricum en Wijk aan Zee. De vier laatstgenoemde plaatsen kunt u bereiken via het PWN Noord-Hollands Duinreservaat. Door het Noord-Hollands Duin lopen prachtige fietspaden. Het duin is een afwisselend landschap met duin, bos, naaldbos en mooie vergezichten. 

Fietsverhuur: Het Caendorp verhuurt fietsen en kinderfietsen per dag en per week.

55+? Dan 1 dag gratis fietshuur bij uw boeking of gratis bedlinnen!

Wandelen

Zowel Heiloo als de omgeving van Heiloo zijn heerlijke wandelgebieden. Denk bijvoorbeeld aan een cultuurhistorische wandeling in Alkmaar of aan een wandeling door ons prachtige duin- en strandgebied. Ook zijn er in de omgeving meerdere bossen en parken. Op loopafstand van het Caendorp vindt u het bekende bedevaartsoord Onze Lieve Vrouw Ter Nood. Door het kapelbos maakt u een korte wandeling en u kunt gezegend water ophalen uit de waterput. Langs de hele west rand van Heiloo bevindt zich de Noorder- en Zuiderneg. Een mooi recreatiegebied met wandel- en fietspaden, waar u verschillende sportieve activiteiten kunt ontplooien, zoals vissen en kanoën. Ook de kinderen zijn niet vergeten, voor hen zijn er verschillende speelplekken gecreëerd. De Noorderneg grenst aan het Heilooëerbos dat helemaal tot Alkmaar strekt. Vergeet ook het trekvogelpad niet, dat langs Heiloo loopt, en de oude jaagpaden, die vanaf Heiloo naar Egmond lopen.